Νέα:
Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Shoutbox!

Toula Aretaki

19-02-2024 13:17
Καλημέρα,γνωρίζει κανείς εάν το πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων μπορούμε να πάρουμε βεβαίωση χρήσης H/Y;

Debbie422657

11-01-2024 00:11
Καλησπέρα σας, ψάχνω σημειώσεις για μαθήματα του οικονομικού. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει;

Alexis92

31-10-2023 21:12
γερασαμε

Timos Chartios

17-08-2023 03:00
Ψάχνω ρε παιδιά την Ιωάννα μετά από χρόνια από Διοίκηση ήταν στη ΠΑΣΠ το2010. Χαθήκαμε πέρασε δεκαετία και...

elisavet

03-04-2023 14:47
Καλησπερα μετα απο καιρο μπηκα και εγω να ζητησω υλη, σημειωσεις. μακρο αγγλικα διοικ.ολ. ποιοτητας,μαρκετινγ οτι εχετε

mar99

08-03-2023 05:33
εχω τελειωσει τει σερρων 1999 διοικηση οικονομια τμημα λογιστικης απο που θα παρω μια βεβαιωση σπουδων που χρειαζομαι

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ@

28-02-2023 10:03
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!
ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΕΥΧΑΡΙ

sony400

07-02-2023 21:03
Άλλη μια εξεταστική έφτασε στο τέλος της σχεδόν. Εύχομαι σε όλους/ες να έφτσαν λίγο περισσότερο στον στόχο τους.

ALS

23-10-2022 17:28
Καλησπέρα!!Πέρασαν 12 χρόνια που ήμουν πρώτο έτος !! 😅

marios9

17-10-2022 11:16
Καλημέρα σε όλους.

armiertz

24-09-2022 15:44
Είμαι στην Λογιστική. Έχω να έρθω πολλά χρόνια και έχουν αλλάξει πολλά. Για αυτό θέλω σημειώσεις μπας και πάρω το πτυχίο

tonidemis

24-09-2022 00:18
Armiertz Σου έστειλα μήνυμα

armiertz

03-08-2022 12:50
Μπορεί να μου πει κανείς που μπορώ να βρω σημειώσεις των μαθημάτων γιατί η παρουσία μου στα μαθήματα είναι λίγο αδύνατη

armiertz

03-08-2022 12:49
Καλησπέρα. Είμαι καινούρια στο forum αλλά παλιά φοιτήτρια του τει που επιτέλους πήρα την απόφαση να ολοκληρώσω το πτυχίο
 

Sérmac

28-07-2022 19:25

Εμφάνιση 50 τελευταίων
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Χάσατε το email ενεργοποίησης;
02 Μαΐου 2024, 01:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Μέλη
  • Σύνολο μελών: 5294
  • Τελευταία: AreusTes

Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 83541
  • Σύνολο θεμάτων: 10650
  • Σε σύνδεση σήμερα: 109
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1245
  • (16 Απριλίου 2022, 00:20)

Συνδεδεμένοι
Μέλη: 0
Επισκέπτες: 132
Σύνολο: 132

Για να γραφτείτε σε κάποια ομάδα μελών, πατήστε εδώ.

Μέσα Μεταφοράς

Αστικό ΚΤΕΛ Σερρών
ΚΤΕΛ Ν. Σερρών
Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πρόσφατα

Υπηρεσίες ΕΔΕΤ

Εύδοξος
Okeanos
Άτλας
Ακαδημαϊκή Ταυτότητα
Σελίδες: [1]   Κάτω
Εκτύπωση
Libraries
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα. Αναγνώστηκε 2742 φορές.
Wolfsoul
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
***
Μηνύματα: 351
Θετικοί ψήφοι: +42

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Beware the Wolf!

Άντρας WWW
03 Οκτωβρίου 2009, 16:41
0

Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κανείς ξέρει για τις αντιστοιχίες και την χρήση των libraries μεταξύ Windows και Unix-οειδών Λειτουργικών.Ας πούμε έφτιαξα μια εφαρμογή στη C++ για Windows θέλω να μεταφέρω τον κώδικα μου ώστε να τρέχει και π.χ στο Ubuntu.Γνωρίζει κανείς πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο???
Καταγράφηκε

When Life is not enough for you...nothing is...
lafs
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
*
Μηνύματα: 839
Θετικοί ψήφοι: 0

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Άντρας WWW
Απάντηση #1 - 03 Οκτωβρίου 2009, 22:50
0

Αναφέρεις πως χρησιμοποίησες την C++ για την εφαρμογή σου. Έκανες όμως χρήση αποκλειστικά την συναρτήσεων, κλάσεων και δομών της πρότυπης βιβλιοθήκης της C++? Εάν έπραξες έτσι τότε καλώς έπραξες και το πρόγραμμα σου θα παίξει σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει την C++. Όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και με την C. Σε περίπτωση όμως που έκανες χρήση κάποιας κλήση συστήματος που είναι αποκλειστικά του πυρήνα των Windows ή έκανες χρήση κάποιου API των Windows τότε έχεις πρόβλημα.

Θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα εργαλεία που σε δεσμεύουν από το σύστημα με αναπτύξεις δικές σου ή άλλων που βασίζονται στην πρότυπη βιβλιοθήκη αποκλειστικά. Όσο αφορά την βιβλιοθήκη STL σαφώς δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

Αν το πρόγραμμα σου είναι σε επίπεδο γραμμής εντολών (δίχως GUI) τότε η πιθανότητα να τρέξει σε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα είναι 99% (1% σε κλήσεις συστήματος και συναρτήσεις Windows API που μπορεί να χρησιμοποιείς). Σε περίπτωση όμως που αναπτύσσεις παραθυρικά περιβάλλοντα με βιβλιοθήκες καθαρά των Windows ξέχασε το.

Φίλε Wolfsoul σε συνιστώ να δουλεύεις με Qt, Gtk, wxPython, Tkinder, PyGtk ώστε να μπορείς να έχεις πραγματική μεταφερσιμότητα στα προγράμματα που αναπτύσσεις.

Για παράδειγμα, προσωπικά δουλεύω με Qt και Gtk. Τα προγράμματα που αναπτύσσω τρέχουν σχεδόν χωρίς καμία αλλαγή σε επίπεδο κώδικα σε win32, GNU/Linux και MacOS X.

Το "The Crime Tracer" το οποίο αναπτύσσουμε σε Python, PyGame και Prolog είναι δοκιμασμένο σε GNU/Linux, Windows XP, Windows Vista, MacOS X και τρέχει χωρίς κώδικα που να χρειάζεται να ελέγχει το λειτουργικό σύστημα του χρήστη ώστε να προσαρμόζεται.

Η Python και η PyGame είναι αξιοθαύμαστες για Game Development!! Διότι παρέχουν ένα ανώτερο αφαιρετικό επίπεδο το οποίο προσαρμόζεται για κάθε λειτουργικό σύστημα. Για παράδειγμα όταν λες: Φτιάξε μου ένα νήμα αυτό το νήμα είναι αφαιρετικό. Όταν τρέχει ο κώδικας σε Windows τότε το νήμα που φτιάχνεται είναι νήμα των Windows, όταν τρέχει σε GNU/Linux είναι νήμα POSIX, κλπ.. Έχει Virtual Machine.

--

Ελπίζω να σε κάλυψα.
Καταγράφηκε

Efstathios Chatzikyriakidis (efxa)
Informatics & Communications Engineer (BSc)

WEB: efxa.org - EMAIL: contact@efxa.org
Wolfsoul
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
***
Μηνύματα: 351
Θετικοί ψήφοι: +42

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Beware the Wolf!

Άντρας WWW
Απάντηση #2 - 04 Οκτωβρίου 2009, 12:32
0

Ναι, άρχησαν να πιάνω την γενική εικόνα.Χρειάζομαι μερικές πληροφορίες και θα δω καλύτερα τα πράγματα.

Ερώτηση:Αν κάποιος είχε να διαλέξει μεταξύ Java ή Python για ανάπτυξη cross-platform applications τι θα ήταν καλύτερο να διάλεγε κατά την γνώμη σου?
Καταγράφηκε

When Life is not enough for you...nothing is...
giannis19
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
*
Μηνύματα: 252
Θετικοί ψήφοι: +8

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Άντρας
Απάντηση #3 - 04 Οκτωβρίου 2009, 16:17
0

Java φυσικα. Όπως λέει και το μότο τους

"Write once, run anywhere"
Καταγράφηκε
lafs
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
*
Μηνύματα: 839
Θετικοί ψήφοι: 0

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Άντρας WWW
Απάντηση #4 - 04 Οκτωβρίου 2009, 17:36
0

Παρακαλώ διάβασε με προσοχή.

Γενικεύω την ερώτηση σου προσθέτοντας και άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Ξεκινάω από τη C, λόγω της ιστορίας της. Η C πλέον για μένα δεν είναι μία γλώσσα προγραμματισμού γενικής χρήσης. Ούτε τη θεωρώ υψηλού επιπέδου. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με τον προγραμματισμό συστημάτων, είτε λειτουργικών είτε ενσωματωμένων, τότε αξίζει να ασχοληθείτε με τη C. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος (εκτός κι αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε...). Οι λόγοι για τους οποίους η C είναι ιδανική (και θα συνεχίσει να είναι) για την ανάπτυξη λειτουργικών και ενσωματωμένων συστημάτων, είναι το μικρό μέγεθος της.

Είναι γενικά εύκολο να ενσωματωθεί στο υλικό ένας μεταγλωττιστής και η πρότυπη βιβλιοθήκη της γλώσσας C, κάτι το οποίο φυσικά είναι πολύ θετικό για τους προγραμματιστές, επειδή τους απαλλάσσει από την απαίτηση να γνωρίζουν το σύνολο εντολών του εκάστοτε υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός συστήματος.

Συνεχίζω με την C++. Καταρχάς έχω συνειδητοποιήσει ότι η C++ προσεγγίζεται από ένα μεγάλο ποσοστό προγραμματιστών με τελείως λανθασμένο τρόπο. Η C++ δεν πρέπει να θεωρείται υπερσύνολο της C (αν και πρακτικά είναι). Κάθε άλλο. Εφόσον υπάρχει η πρότυπη βιβλιοθήκη της C++, είναι λάθος τεχνική οι προγραμματιστές της C++ να χρησιμοποιούν κώδικα C στις εφαρμογές τους. Αν είναι εφικτό, αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται ακόμη και σε ποσοστό 100%. Διαφορετικά, ο κώδικας καταλήγει να είναι σπαγγέτι, και η εφαρμογή μη αποδοτική.

Επίσης, από τη στιγμή που υλοποιήθηκε η βιβλιοθήκη προτύπων (STL), και εμφανίστηκε η έννοια του γενικευμένου προγραμματισμού, ο κλασσικός τρόπος αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Σε τελική ανάλυση, αυτό που δίνει δύναμη στην C++ και την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες γλώσσες, κατά τη γνώμη μου είναι η βιβλιοθήκη προτύπων. Γενικά η C++ είναι κατάλληλη για ανάπτυξη εφαρμογών που απαιτούν μοντελοποίηση της πραγματικότητας, σύνθετους αλγορίθμους, και ταχύτητα. Το κύριο μειονέκτημα της C++ είναι η δυσκολία συγγραφής μεταφέρσιμων εφαρμογών, κάτι το οποίο γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο όταν η εφαρμογή πρέπει να συνοδεύεται από γραφικό περιβάλλον εργασίας.

Σειρά έχει η Java. Γενικά δε σας συνιστώ να μάθετε Java. Ειλικρινά, τη θεωρώ μία αποτυχία. Μη κρίνετε από το πόσο διάσημη είναι. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Και τεκμηριώνω: Οι σχεδιαστές της Java είχαν στο μυαλό τους να κατασκευάσουν μία αντικειμενοστραφή γλώσσα η οποία θα μπορούσε να είναι μεταφέρσιμη όχι μόνο σε λειτουργικά συστήματα αλλά ακόμη και σε ενσωματωμένα, και επιπλέον δε θα υιοθετούσε τα "μειονεκτήματα" της C++. Το αποτέλεσμα όμως ποιο είναι; Κατά τη γνώμη μου, μία γλώσσα αργή (οπότε και ακατάλληλη για ενσωματωμένα συστήματα, βλέπε κινητά - πραγματικά χρειάζεται να πιεις καφέ μέχρι να ξεκινήσει η εφαρμογή), χαώδης (όσο καλά τεκμηριωμένη και να είναι καταντάει κουραστικό να ψάχνεις συνέχεια), και όχι λιγότερο πολύπλοκη από τη C++ (μάλιστα έφτασε στο σημείο να υιοθετεί χαρακτηριστικά της C++, πχ. επαναλήπτες). Το μόνο συμπαθητικό κομμάτι της Java είναι το Swing, το οποίο όμως υστερεί επίσης σε ταχύτητα.

Μπορεί να θεωρούσα ακόμη τη Java χρήσιμη, αν δεν υπήρχε η Python! Πραγματικά, θεωρώ την Python ιδανική γλώσσα για να ξεκινήσει κάποιος τον προγραμματισμό (και όχι μόνο), για τους εξής λόγους:

  • Έχει απλό συντακτικό, χωρίς αυτό όμως να μειώνει τις δυνατότητες της,
  • Eίναι αυστηρή στις εσοχές (είναι αλήθεια, αν δεν χρησιμοποιούνται σωστά οι εσοχές, αυτό θεωρείται συντακτικό σφάλμα!), με αποτέλεσμα είτε το θέλει ο προγραμματιστής είτε όχι να υιοθετεί σωστές μεθόδους συγγραφής κώδικα,
  • Eίναι αντικειμενοστραφής, δίχως όμως να υποχρεώνει τον προγραμματιστή να ξεκινήσει απευθείας να γράφει κλάσεις,
  • Άν και χρησιμοποιεί διερμηνέα, είναι αισθητά πιο γρήγορη από τη Java, οπότε είναι καταλληλότερη για χρήση σε συσκευές όπως κινητά, κτλ.,
  • Έχει πάρα πολλές (και πολύ χρήσιμες) βιβλιοθήκες,
  • Επιτρέπει στον προγραμματιστή να αναπτύξει μεταφέρσιμες εφαρμογές με γραφικό περιβάλλον, με σχετικά απλό τρόπο.

Συνέχεια έχει η Lisp. Γενικά δεν έχω μεγάλη εμπειρία με τη Lisp, αλλά επέλεξα να τη δοκιμάσω έπειτα από συστάσεις του Paul Graham στο βιβλίο του "Hackers And Painters". Το ότι είναι ισχυρή είναι δεδομένο, αρκεί και μόνο η χρήση του Emacs για να το καταλάβει κάποιος. Τώρα από το συντακτικό δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, τη σέβομαι σαν γλώσσα και δεν είναι καθόλου απίθανο να ασχοληθώ συστηματικά μαζί της στο μέλλον.

Ολοκληρώνω με την Prolog. Ομολογώ ότι μου είναι συμπαθής γλώσσα. Πραγματικά είναι απίστευτο το τι μπορεί να πετύχει κανείς χρησιμοποιώντας απλά μία προγραμματιστική τεχνική (την αναδρομή). Το μόνο που δεν έχω ξεκαθαρίσει, είναι το αν χρησιμοποιείται στην πράξη μόνο από άτομα που ασχολούνται με τη μαθηματική λογική, τη συγγραφή πρωτοτύπων, και την έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Θα ήθελα να τη χρησιμοποιήσω στην πράξη για χρήσιμες και για πιο "ενδιαφέρουσες" εφαρμογές, πχ. για το τμήμα της τεχνητής νοημοσύνης ενός παιχνιδιού, σε συνδυασμό με κάποια άλλη γλώσσα (πχ. την Python).

faif.gr

Αυτόματη ένωση μηνύματος: [time]Κυρ 04 Οκτ 2009 04:59:37 μμ GMT-2[/time]
Λόγοι για του οποίους κάποιος θα έκανε χρήση της Python:

1. Software quality
2. Developer productivity
3. Program portability
4. Component Integration
5. Support libraries
6. Enjoyment :)

Τι θα μπορούσατε να κάνετε με την Python?

1. System Programming
2. Designing GUIs
3. Internet Scripting
4. Component Integration
5. Database Programming
6. Rapid Prototyping
7. Numeric and Scientific Programming
8. Gaming, Images, AI, XML, Robots, and More

Ποιες είναι οι τεχνικές δυνατότητες της Python?

It's Object Oriented, Procedural and Functional
It's Free (free as in freedom)
It's Portable (truly portable)
It's Powerful
It's Mixable
It's Easy to Use

Επίσης:

* excellent for beginners, yet superb for experts
* highly scalable, suitable for large projects as well as small ones
* rapid development
* portable, cross-platform
* embeddable
* easily extensible
* object-oriented
* you can get the job done
* simple yet elegant
* stable and mature
* powerful standard libs
* wealth of 3rd party packages

Αυτόματη ένωση μηνύματος: [time]Κυρ 04 Οκτ 2009 05:04:59 μμ GMT-2[/time]
Επίσης μπορείς να ρίξεις και μια ματιά σε αυτά τα κείμενα:

http://www.dmh2000.com/cjpr/
http://pythonconquerstheuniverse.wordpress.com/category/java-and-python/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούμε να κάνουμε μια πιο εκτενή συζήτηση κατ' ιδίαν περί του ζητήματος.
Τελευταία τροποποίηση: 04 Οκτωβρίου 2009, 18:11 από lafs Καταγράφηκε

Efstathios Chatzikyriakidis (efxa)
Informatics & Communications Engineer (BSc)

WEB: efxa.org - EMAIL: contact@efxa.org
Wolfsoul
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
***
Μηνύματα: 351
Θετικοί ψήφοι: +42

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Beware the Wolf!

Άντρας WWW
Απάντηση #5 - 04 Οκτωβρίου 2009, 19:15
0

Σε ευχαριστώ προσωπικά για το χρόνο που αφιέρωσες για να γράψεις το άρθρο με διαφώτησε αρκετά μπορώ να πω!Να σε καλα! :)

Άρα Python it is...!
Καταγράφηκε

When Life is not enough for you...nothing is...
sarig
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
****
Μηνύματα: 1185
Θετικοί ψήφοι: +175

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Απάντηση #6 - 04 Οκτωβρίου 2009, 19:34
0

Είχες αναφέρει σε κάποιο άλλο ποστ ότι η Python έχει και αυτή Virtual Machine, (όπως έχει και η Java συμπληρώνω εγώ).

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι χρησιμοποιεί interpreter πώς την κάνει γρηγορότερη από την Java;

Σ.σ. δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία από τις 2 γλώσσες..
Τελευταία τροποποίηση: 04 Οκτωβρίου 2009, 19:42 από sarig Καταγράφηκε
lafs
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
*
Μηνύματα: 839
Θετικοί ψήφοι: 0

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Άντρας WWW
Απάντηση #7 - 04 Οκτωβρίου 2009, 19:51
+1

H Python σε πολλά σημεία μπορεί να εκτελεστεί σε ταχύτητες που πλησιάζει και η C. H Python είναι σχεδιασμένη με C!! Και οι κατασκευαστές της σε πολλά σημεία αξιοποιούν χαρακτηριστικά της C για την βελτίωση της απόδοσης σε ταχύτητα.

Έχω αναφέρει πως η Python έχει εικονική μηχανή, παρόλα αυτά δεν λειτουργεί ακριβώς σαν την Java. Η Java είναι Compiled γλώσσα ενώ η Python διερμηνέας. Η Java σε αναγκάζει να προγραμματίζεις μόνο σε OO ενώ η Python σε ΟΟ, Procedural, Sequential, Functional. Αυτό αυξάνει την παραγωγικότητα του προγραμματιστή.

Χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει προγράμματα ή παιχνίδια γραμμένα σε Java ή έχουν αναπτύξει συνήθως παρατηρούν μια τραγική καθυστέρηση. Για παράδειγμα παιχνίδια σε κινητά ή το Eclipse IDE, κλπ.

Όσο αφορά στην απόδοση της ταχύτητας η Java και η Python βρίσκονται σε κόντρα.
Παρόλα αυτά βλέπω στο μέλλον η Python να γίνεται γρηγορότερη από την Java.

--

Δεν προτιμώ την Python μόνο για την ταχύτητα αλλά για πολλούς άλλους λόγους.
Καταγράφηκε

Efstathios Chatzikyriakidis (efxa)
Informatics & Communications Engineer (BSc)

WEB: efxa.org - EMAIL: contact@efxa.org
Σελίδες: [1]   Πάνω
Εκτύπωση