Νέα:
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Shoutbox!

Toula Aretaki

19-02-2024 13:17
Καλημέρα,γνωρίζει κανείς εάν το πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων μπορούμε να πάρουμε βεβαίωση χρήσης H/Y;

Debbie422657

11-01-2024 00:11
Καλησπέρα σας, ψάχνω σημειώσεις για μαθήματα του οικονομικού. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει;

Alexis92

31-10-2023 21:12
γερασαμε

Timos Chartios

17-08-2023 03:00
Ψάχνω ρε παιδιά την Ιωάννα μετά από χρόνια από Διοίκηση ήταν στη ΠΑΣΠ το2010. Χαθήκαμε πέρασε δεκαετία και...

elisavet

03-04-2023 14:47
Καλησπερα μετα απο καιρο μπηκα και εγω να ζητησω υλη, σημειωσεις. μακρο αγγλικα διοικ.ολ. ποιοτητας,μαρκετινγ οτι εχετε

mar99

08-03-2023 05:33
εχω τελειωσει τει σερρων 1999 διοικηση οικονομια τμημα λογιστικης απο που θα παρω μια βεβαιωση σπουδων που χρειαζομαι

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ@

28-02-2023 10:03
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!
ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΕΥΧΑΡΙ

sony400

07-02-2023 21:03
Άλλη μια εξεταστική έφτασε στο τέλος της σχεδόν. Εύχομαι σε όλους/ες να έφτσαν λίγο περισσότερο στον στόχο τους.

ALS

23-10-2022 17:28
Καλησπέρα!!Πέρασαν 12 χρόνια που ήμουν πρώτο έτος !! 😅

marios9

17-10-2022 11:16
Καλημέρα σε όλους.

armiertz

24-09-2022 15:44
Είμαι στην Λογιστική. Έχω να έρθω πολλά χρόνια και έχουν αλλάξει πολλά. Για αυτό θέλω σημειώσεις μπας και πάρω το πτυχίο

tonidemis

24-09-2022 00:18
Armiertz Σου έστειλα μήνυμα

armiertz

03-08-2022 12:50
Μπορεί να μου πει κανείς που μπορώ να βρω σημειώσεις των μαθημάτων γιατί η παρουσία μου στα μαθήματα είναι λίγο αδύνατη

armiertz

03-08-2022 12:49
Καλησπέρα. Είμαι καινούρια στο forum αλλά παλιά φοιτήτρια του τει που επιτέλους πήρα την απόφαση να ολοκληρώσω το πτυχίο
 

Sérmac

28-07-2022 19:25

Εμφάνιση 50 τελευταίων
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Χάσατε το email ενεργοποίησης;
24 Απριλίου 2024, 05:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Μέλη
  • Σύνολο μελών: 5294
  • Τελευταία: AreusTes

Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 83541
  • Σύνολο θεμάτων: 10650
  • Σε σύνδεση σήμερα: 40
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1245
  • (16 Απριλίου 2022, 00:20)

Συνδεδεμένοι
Μέλη: 0
Επισκέπτες: 19
Σύνολο: 19

Για να γραφτείτε σε κάποια ομάδα μελών, πατήστε εδώ.

Μέσα Μεταφοράς

Αστικό ΚΤΕΛ Σερρών
ΚΤΕΛ Ν. Σερρών
Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πρόσφατα

Υπηρεσίες ΕΔΕΤ

Εύδοξος
Okeanos
Άτλας
Ακαδημαϊκή Ταυτότητα
Σελίδες: [1]   Κάτω
Εκτύπωση
Συνταγές
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα. Αναγνώστηκε 1932 φορές.
spartan347
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
*
Μηνύματα: 55
Θετικοί ψήφοι: +5

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Άντρας
23 Ιανουαρίου 2012, 17:35
+3

Είπα να ξεκινήσω ενα θέμα με συνταγές για όποιον/α τον ενδιαφέρει θα βάλω κάποιες  για αρχη και όσοι θέλουν και άλλες ας μου στείλουν πμ με τη συνταγή τους ενδιαφέρει

(σημείωση:κ.σ. είναι κουταλιές της σούπας και κ.γ. ειναι κουταλιές του γλυκού)


Μακαρονάδα του Φοιτητή

Είναι μία πολύ πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που την δοκίμασα πριν γίνω φοιτητής αλλά την κάνω ακόμα και τώρα όταν δεν υπάρχει έτοιμο φαγητάκι..

Τι χρειαζόμαστε:

    250 γρ. Μακαρόνια χοχλιδάκια ή βίδες ή πένες ή κοφτό
    1 μέτρια ντομάτα
    100 γρ. φέτα ημίσκληρη
    ελαιόλαδο
    νεράκι
    αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:

   
    1)Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
    2)Όταν ψηθούν, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα βρέχουμε πάλι με λίγο λαδάκι.
    3)Ψιλοκόβουμε την ντομάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τη φέτα (θρυμματισμένη).
    4)Ανακατεύουμε τη ντομάτα με τη φέτα και προσθέτουμε και λίγο λίγο πιπεράκι.
    5)Στο τέλος, βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στο μείγμα της ντομάτας και το φαγητάκι μας    είναι έτοιμο!



Το πίατο αυτό γίνετε είναι και καλοκαιρινό και ελαφρύ...

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και κομμάτια κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει από κάποιο άλλο φαγητό ή αν διαθέτουμε και δυόσμο θα του δώσει ένα εξτρα αρωματάκι..



Κιοφτέδες. Στη σκιά των μιναρέδων…

Τι χρειαζόμαστε:

    1.200 γραμ. κιμά (800 γραμ. μοσχάρι και 400 γραμ. χοιρινό)
    3 (μεγαλούτσικα) κρεμμύδια
    300 με 350 γραμ. ψωμί ("μπαγιάτικο")
    2 αυγά (ολόκληρα)
    3 με 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    αλάτι
    πιπέρι (ένα κουταλάκι του γλυκού, περίπου)
    ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Πως το κάνουμε:

    1)Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το ψωμί να μουλιάσει, με λίγο νερό. Το σουρώνουμε καλά (σ΄ ένα “τρυπητό” – σουρωτήρι) και το κρατάμε στην άκρη (αν η κόρα του ψωμιού δεν είναι “χοντρή”, και μαλακώνει κι αυτή εύκολα, τη χρησιμοποιούμε).
    2)Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη τον κιμά. Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα των   κρεμμυδιών, τα ξεπλένουμε - για λίγο - κάτω απ΄ τη βρύση (να φύγουν τυχόν φλούδια, που ΄χουν κολλήσει) και κατόπιν, κι έτσι όπως είναι βρεγμένα, τα τρίβουμε στον ρεντέ (τρίφτη). Δεν σουρώνουμε καθόλου το ζουμάκι τους. Χρειαζόμαστε όλη τη "σπιρτάδα" του κρεμμυδιού. Όλη. Και τα προσθέτουμε, έτσι, στον κιμά μας.
    3)Ρίχνουμε, εν συνεχεία, το – πολύ καλά – στραγγισμένο ψωμί, προσθέτουμε τ΄ αυγά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι, κι ανακατεύουμε καλά. Να ενωθούν υλικά κι αρώματα.
    4)Τοποθετούμε τη λεκάνη μας στο ψυγείο για μία ώρα, περίπου. Κατά προτίμηση ξεσκέπαστη (μην φοβάστε…ο άνηθος “υπερισχύει” του κρεμμυδιού, και το ψυγείο μας, δεν θα μυρίσει).
    5)Μόλις περάσει η μια ώρα, και βγάλουμε τη λεκάνη απ΄ το ψυγείο, θα δούμε ότι έχουν “απορροφηθεί” τα υγρά. Ανακατεύουμε για λίγο και πλάθουμε τους κιοφτέδες. Μεγάλους τους θέλουμε. Και χορταστικούς. Πάρτε στο χέρι σας διπλάσια (και βάλε…) ποσότητα απ’ ότι στους “κλασσικούς” κιοφτέδες. Τους πλάθουμε σαν μικρά – μικρά μπιφτεκάκια, που τα “πατούμε” λίγο με το χέρι μας να πλατύνουν, ελαφρά. Oύτως ή άλλως, κατά το τηγάνισμα θα στρογγυλέψουν.
    6)Τους αλευρώνουμε απαλά (τους “πουδράρουμε”, αν προτιμάτε), “τινάζοντάς τους” – αν κριθεί απαραίτητο - έτσι ώστε να φύγει η περίσσεια του τυχόν αλευριού.
    7)Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σ΄ ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει (καλά...) τοποθετούμε τους κιοφτέδες…σε δόσεις. Λίγους – λίγους τη φορά. Χαμηλώνουμε την ένταση "της φωτιάς" και τους τηγανίζουμε κι απ΄ τις δυο πλευρές, και για όσο απαιτηθεί. Προσοχή - και πάλι το ξαναλέω - στη “φωτιά”, έτσι ώστε να μην πάρουν χρώμα εξωτερικά και “μέσα” μείνουν ωμοί. Eίναι και το μέγεθός τους πιο μεγάλο…και θέλουν την ώρα τους και τον "τρόπο τους" (με το "χαβά τους", που λέμε). Ας μην βιαστούμε, λοιπόν, να θεωρήσουμε ότι "έγιναν". Σιγά - σιγά...


(1) Στην Πόλη, οι νοικοκυρές έφτιαχναν τους κιοφτέδες μόνο με μοσχάρι. Το χοιρινό είναι μια προσθήκη που η πεθερά μου εδώ στην Ελλάδα επιχείρησε για πρώτη φορά και έκτοτε την υιοθέτησε. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Πολλοί υποστηρίζουν μάλιστα, ότι στις μίξεις τον κιμάδων το χοιρινό “μπαίνει” για να προσθέσει λίπος (μιας και το μοσχάρι είναι πιο άπαχο κρέας). Και αυτό το λίπος το χρειαζόμαστε, αν θέλουμε αφράτους και ζουμερούς κιοφτέδες. Πέρα απ΄ αυτό όμως, το χοιρινό δίνει και “γλύκα” (και την “εκμεταλλευόμαστε”, κατά το δοκούν…).

(2) Εάν δεν σας φτάνει το μπαγιάτικο ψωμί, μπορείτε κάλλιστα να προσθέσετε μερικές φρυγανιές (4 με 5, ας πούμε), που θα τις “τρίψετε” ολόκληρες, με τα χεράκια σας. Εγώ προσωπικά, προτιμώ να θρυμματίζω τις φρυγανιές παρά να τις προμηθεύομαι σε “σκόνη”.

(3) Τ΄ αυγά, προτού τα βάλετε στο μίγμα, “σπάστε τα” σε μια κούπα (ένα – ένα) για να βεβαιωθείτε για τη φρεσκάδα τους. Ακόμα κι αν ξέρετε ότι είναι φρέσκα…μην το “διακινδυνεύσετε”.

(4) Εάν πάρετε ένα ματσάκι άνηθο (όχι απ΄ αυτά τα τεράστια, που κυκλοφορούν…), ψιλοκόψτε μόνο το “επάνω μέρος”. Κόψτε, δηλαδή, το ματσάκι “στη μέση” και χρησιμοποιήστε το πάνω μέρος (χωρίς το “κάτω”, που είναι μόνο το κοτσάνια – ψιλοκόψτε το κι αυτό και έχετέ το έτοιμο, στο ψυγείο σας, γι΄ άλλη χρήση), που ΄χει φυλλαράκια και κοτσανάκια μαζί. Να πω σ΄ αυτό το σημείο ότι αν δεν έχετε άνηθο, μην χρησιμοποιήσετε, επ΄ ουδενί, μάραθο. Το αποτέλεσμα δεν θα ΄ναι το ίδιο. Όπως δεν είναι ίδια κι αυτά τα δυο (άσχετα που πολύ υποστηρίζουν το αντίθετο, και επιμένουν…).

(5) Το αλάτι καλό θα είναι να ΄ναι “χοντρό”. Ειδικά γι΄ αυτή την ποσότητα του κιμά. Σ΄ αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε δυο με τρεις “γενναίες” πρέζες (“τσιμπιές”) αλάτι. Μα και το “ψιλό” κάνει μια χαρά. Ειδικά γι΄ αυτούς που δεν έχουν συνηθίσει το προηγούμενο. Απλά, θα πρέπει ν΄ αλατίσετε αρκετά (και με προσοχή, φυσικά…). Όσοι “αντέχετε” (και το εννοώ αυτό που λέω…), βάλτε το χεράκι σας και δοκιμάστε το μίγμα. Είπαμε…όσοι αντέχετε…όσοι δεν αντέχετε (στην ιδέα και μόνο αυτού που σας προτείνω…), μην το λάβετε καν υπόψιν σας.

(6) Το πιπέρι, που θα χρησιμοποιήσετε, καλό θα είναι να ΄ναι το “κλασσικό” μαύρο πιπέρι. Μην χρησιμοποιήσετε μίγματα πιπεριών. Μα αν επιμένετε, εντάξει. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι οι κιοφτέδες είναι ήδη “πικάντικοι” (και αρκετό κρεμμύδι και μπόλικος άνηθος…).

Οι κιοφτέδες που θα “βγουν”, θα ΄ναι αρκετοί. Είναι “ικανοί” να "ευχαριστήσουν" μέχρι και πέντε άτομα. Και μπορούν να συνοδευτούν, κάλλιστα, μ΄ ένα ωραίο πιλάφι…




















Καταγράφηκε

Like some people say: "A poor dancer will be disturbed even by his own balls"
Soberphobic
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
***
Μηνύματα: 481
Θετικοί ψήφοι: 0

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Sugar Oi!

Γυναίκα WWW
Απάντηση #1 - 26 Μαρτίου 2012, 03:19
-2

Ξέρει καμιά απο τις κούκλες εδώ μέσα πως γίνονται τα λαζάνια ή αν μπορώ να τα πάρω έτοιμα
και απλά να τα ψήσω απο κάποιο super market;;;;
Υ.Γ
Άντρες μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε καν δεν εμπιστεύομαι κανέναν σας :-* :-*
Καταγράφηκε

Banned From The Pubs
spartan347
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ
*
Μηνύματα: 55
Θετικοί ψήφοι: +5

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Άντρας
Απάντηση #2 - 26 Μαρτίου 2012, 07:33
0

Συνταγή για λαζάνια προτίμησε να κάνεις την δεύτερη ειναι πιο εύκολη και γρήγορη απο την πρώτη συνταγή

Λαζάνια

Τι χρειαζόμαστε:

    1/4 κούπας λάδι
    1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
    1 μικρό καρότο τριμμένο
    1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
    1/2 κιλό κιμά
    1/3 κούπας κρασί άσπρο
    αλάτι,πιπέρι
    800γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
    400γρ. χυμό ντομάτας
    1/4 κούπας βούτυρο
    2 κουταλιές αλεύρι
    1 1/2 κούπας γάλα ζεστό
    100γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
    100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
    1 πακέτο λαζάνια (500γρ.)
    400γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Πως το κάνουμε:

    Σε μία κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο να μαραθούν.
    Προσθέτετε τον κιμά και σοτέρετε τον ανακατεύοντας ώσπου να φύγουν τα υγρά του.
    Προσθέτετε το κρασί και το πιπέρι και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
    Ρίξτε την ντομάτα, σκεπάστε και σιγοβράστε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Αφήστε την να κρυώσει.
    Στο μεταξύ λιώστε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι 1 λεπτό.
    Προσθέστε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράζετε ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ.
    Προσθέστε το έμενταλ και την παρμεζάνα,ανακατέψτε λίγο πάνω στη φωτιά, να λιώσουν τα τυριά και κατεβάστε.
    Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε μπόλικο νερό, αλάτι και 3 κουταλιές λάδι να βράσει.
    Ρίξτε τα λαζάνια σε δόσεις και ζεματίστε τα 4 λεπτά.
    Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε μια άλλη κατσαρόλα με κρύο νερό να κρυώσουν λίγο.
    Στραγγίστε κι ακουμπήστε τα σε βαμβακερές πετσέτες να στεγνώσουν.
    Σε ένα πυράντοχο σκεύος 35Χ40εκ. στρώστε πέντε στρώσεις λαζάνια εναλλάσοντας τα με τις ίδιες στρώσεις σάλτσας,κιμά,μπεσαμέλ και μοτσαρέλας.
    Ψήστε τα λαζάνια στους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
    Αφήστε τα να σταθούν 5 λεπτά πριν τα κόψετε για να τα σερβίρετε.

Λαζάνια με κιμά και τυριά

Τι χρειαζόμαστε:

    500γρ λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
    500γρ κιμά μοσχαρίσιο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
    1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
    1 κ.σ ζάχαρη
    1 πακέτο τυρί κρέμα
    2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
    2 κ.γ βασιλικό ξερό
    αλάτι-πιπέρι


Πως το κάνουμε:

    Σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο
    Προσθέτετε τον κιμα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά
    Πρόσθέτετε τα ντοματάκια, τον μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
    Βράζετε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
    Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι
    Σε ένα πυρέξ περίπου 30χ40εκ. ρίχνετε μια στρώση κιμά
    Στρώνετε μια σειρά λαζάνια, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε λίγη σάλτσα κιμά
    Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο
    Απλώνετε το τυρί κρέμα στην επιφάνεια
    Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά
    Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη






Καταγράφηκε

Like some people say: "A poor dancer will be disturbed even by his own balls"
Σελίδες: [1]   Πάνω
Εκτύπωση