TeiSerron.gr

Σχολή Μηχανικών => 6ο & 7ο Εξάμηνο (Μηχανικοί Η/Υ) => Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών & Τηλεπικοινωνιών => Προγραμματισμός Συστημάτων σε Πραγματικό Χρόνο => Μήνυμα ξεκίνησε από: xriseyri στις 19 Ιουνίου 2011, 22:58

Τίτλος: AΠΟΡΙΑ!!!
Αποστολή από: xriseyri στις 19 Ιουνίου 2011, 22:58
Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς πώς επιλύονται οι ασκήσεις θεωρίας με τις διεργασίες;
Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω πότε ορίζουμε μια διεργασία περιοδική πότε απεριοδική και πότε σποραδική. Ο ρυθμός από ότι κατάλαβα θα μας δίνεται σε ms και θα τον μετατρέπουμε σε hz.
Εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατί μια άσκηση από αυτό θα πέσει σίγουρα.

Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: AΠΟΡΙΑ!!!
Αποστολή από: stavrosf4 στις 19 Ιουνίου 2011, 23:17
Το μάθημα δεν το έχω πρόσφατο αλλά αυτά τα "απεριοδική" κλπ θυμάμαι είναι ορισμοί που γράφει στο βιβλίο.. Αν θες βάλε ένα παράδειγμα τέτοιας άσκησης μήπως μπορέσω να θυμηθώ κάτι να σου πω..
Τίτλος: Απ: AΠΟΡΙΑ!!!
Αποστολή από: xriseyri στις 19 Ιουνίου 2011, 23:21
Έστω ένα σύστημα ασφαλείας πραγματικού χρόνου, που έχει σκοπό να ανιχνεύσει την κίνηση σε κάποιο χώρο, με τη βοήθεια κυκλώματος βίντεο. Το σύστημα λαμβάνει διαδοχικές εικόνες από κάμερα και τις επεξεργάζεται με ρυθμό 5 εικόνες το δευτερόλεπτο, ώστε να ανιχνεύσει την κίνηση, από τις μεταβολές σε διαδοχικά πλαίσια. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει κίνηση στον χώρο, πρέπει να ενημερώνει κάποιον κεντρικό σταθμό, μέσω δικτύου LAN, σε χρόνο που να μην υπερβαίνει το ένα δευτερόλεπτο.
Να περιγράψετε χωρίς λεπτομέρειες τις ανεξάρτητες διεργασίες που πρέπει να εκτελεί ένα τέτοιο σύστημα. Να τις χαρακτηρίσετε ως περιοδικές, απεριοδικές, σποραδικές κλπ, εξηγώντας τον χαρακτηρισμό που δίνετε. Να αποδώσετε προτεραιότητες στις διεργασίες.


Αυτό είναι παλαιό θέμα
Τίτλος: Απ: AΠΟΡΙΑ!!!
Αποστολή από: Isamu_sin στις 19 Ιουνίου 2011, 23:35
και εγω εχει καιρο που το δωσα αλλα νομιζω πως στο βιβλιο εχει παρομοιο παραδειγμα εκει με τις εννοιες των περιοδικων κτλ.
Τίτλος: Απ: AΠΟΡΙΑ!!!
Αποστολή από: stavrosf4 στις 19 Ιουνίου 2011, 23:55
Λοιπόν με κάθε επιφύλαξη.. (έψαχνα και το βιβλίο μου αλλά χάθηκε στο πέρασμα των εξαμήνων..)

Στις διαφάνειες της θεωρίας έχει στην 47 ένα παράδειγμα που βέβαια ο διαχωρισμός των διεργασιών είναι πιο ξεκάθαρος (ένα παράδειγμα έχει σίγουρα και στο βιβλίο σημειώσεων).. Επειδή αυτά τα θέματα είχα γράψει θα προσπαθήσω να θυμηθώ τι περίπου είχα γράψει.. Απλά να σου πω ότι απ'όσο είχα καταλάβει δεν είναι απόλυτα σωστή μια απάντηση.. πχ εσύ μπορείς να γράψεις κάποιες διεργασίες διαφορετικά.. Σημαντικό είναι να δείξεις ότι κατάλαβες τι παίζει..

Οπότε τώρα έτσι όπως το βλέπω..

δ1: λήψη φωτογραφίας
δ2: επεξεργασία
δ3: ενημέρωση κεντρικού σταθμού
--------------------------------

Τώρα για χαρακτηρισμό δες από το βιβλίο τι είναι τι γιατί δεν θυμάμαι τίποτα!
Ο ρυθμός κάθε διεργασίας δίνεται από την εκφώνηση και πρέπει νομίζω ναι, να τα έχεις σε Hz όπως στο παράδειγμα.. Και δυστυχώς και για τις προτεραιότητες θα σε παραπέμψω στο βιβλίο όπου γενικά βγάζεις άκρη.. Πάντως μάλλον ή 2 ασκήσεις με κώδικα θα έχει ή μία κώδικα και μία τέτοια..
Τίτλος: Απ: AΠΟΡΙΑ!!!
Αποστολή από: xriseyri στις 20 Ιουνίου 2011, 00:18
Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου
Τίτλος: Απ: AΠΟΡΙΑ!!!
Αποστολή από: AlieN στις 20 Ιανουαρίου 2012, 18:17
Τις έχει κάποιος λυμένες???Φέτος ξέρει κανεις αν έκανε τέτοιες ασκήσεις?Γιατί τις λίγες φορές που πήγα και όσους ρώτησα είπανε ότι μόνο θεωρία έκανε και δεν έκανε ασκήσεις :S
Τίτλος: Απ: AΠΟΡΙΑ!!!
Αποστολή από: AlieN στις 24 Ιανουαρίου 2012, 19:11
Πάντως μάλλον ή 2 ασκήσεις με κώδικα θα έχει ή μία κώδικα και μία τέτοια..

Ασκήσεις Κώδικα?Εργαστηρίου?Με κλειστές σημειώσεις????

Αυτόματη ένωση μηνύματος: 25 Ιανουαρίου 2012, 15:19

Θέμα 4ο

Α) Έστω ότι θέλετε να εκτελέσετε δύο διαδοχικές αναγνώσεις μιας θύρας εισόδου και να καταμετρήσετε ένα χρονικό διάστημα ίσο με 500μs ανάμεσα σ’ αυτές. Να αναφέρετε τα περιφερειακά συστήματα που θα χρειαστείτε αν προγραμματίζετε 1) το μικροϋπολογιστικό σύστημα BGC-8088 2) τον μικροελεγκτή PIC16F877. Να δώσετε στην κάθε περίπτωση το λογικό διάγραμμα για τον προγραμματισμό του συστήματος (αρχικοποιήσεις, μεταφορά τιμών σε καταχωρητές κλπ.)

Β) Έστω ότι θέλετε να στέλνετε ένα σήμα διακοπής από εξωτερικό ακροδέκτη 1) προς τον επεξεργαστή 8088 του συστήματος BGC-8088 και 2) προς τον μικροελεγκτή PIC16F877. Να αναφέρετε τα περιφερειακά συστήματα που θα χρησιμοποιήσετε στην κάθε περίπτωση. Να δώσετε το λογικό διάγραμμα για τον προγραμματισμό του συστήματος.

Αυτό ξέρει κανείς πως λύνεται???
Μόνο εγώ εδώ μέσα δίνω Real Time  ???  :(